ГоловнаПолітика

Порошенко назвав умови повернення до режиму припинення вогню

Президент провів телефонну розмову з Байденом

Порошенко назвав умови повернення до режиму припинення вогню
Фото: http://president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в телефонній розмові з віце-президентом США Джозефом Байденом зазначив, що готовий повернутися до режиму припинення вогню.

При цьому, як передає прес-служба президента, умовами цього є припинення вогню бойовиками, звільнення ними всіх заручників і встановлення контролю над кордоном при моніторингу ОБСЄ.

"Глава держави підкреслив, що готовий до початку змістовних політичних переговорів без будь-яких додаткових умов", - йдеться в повідомленні.

Байден запевнив, що США поділяють і підтримують підхід президента України до врегулювання ситуації і готові докласти зусиль для досягнення миру в Україні.

Нагадаємо, 2 липня міністри закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії на зустрічі в Берліні погодили декларацію про перемир'я на Донбасі.

 5 липня повинні пройти нові переговори в рамках тристоронньої контактної групи. При цьому Росія погодилася пустити спостерігачів ОБСЄ на свої прикордонпункти. Коли буде досягнуто рішення про припинення вогню, за його дотриманням теж спостерігатимуть представники ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram