ГоловнаПолітика

Російські прикордонники відкрили вогонь по черговій групі терористів, які намагалися прорватися до РФ

Командування АТО дає можливість терористам скласти зброю та здатися

Ще близько 300 бойовиків намагалися прорватися до Росії.

Російські прикордонники відкрили по них вогонь і не пустили на територію РФ, заявив спікер інформаційно-аналітичного центру при РНБО України Андрій Лисенко.

"Сьогодні вночі була зафіксована спроба групи бойовиків із 300 осіб вийти з території України. Однак російські прикордонники відкрили вогонь по них з усіх видів зброї та змусили повернутися назад", - сказав Лисенко на брифінгу, повідомляє"Інтерфакс-Україна".

За його словами, це вже не перший випадок, коли "найманців, які прибувають з території Російської Федерації в Україну, не пропускають у зворотному напрямку під загрозою смерті".

"Тому командування антитерористичної операції дає можливість терористам скласти зброю та здатися. Цією можливістю учасники бандформувань користуються все частіше", - зазначив Лисенко, додавши, що телефон гарячої лінії для таких людей 0-800-501-482.

Окрім того, з метою "недопущення повернення своїх найманців-терористів на територію Росії, РФ продовжує призупиняти роботу прикордонних пунктів пропуску".

Так, зазначили в РНБО України, з 2 липня припинена робота ще одного російського пункту пропуску "Весело-Вознесенське", а добою раніше була припинена робота трьох пунктів пропуску "Гукове", "Куйбишеве" та "Новошахтинськ".

Нагадаємо, 25 червня російські прикордонники розстріляли автомобіль з бойовиками, який намагався прорватися до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram