ГоловнаПолітика

Рада сьогодні розгляне валютні кредити і кадрові питання

Депутати мають включити до порядку денного законопроект про внесення змін до Конституції

Рада сьогодні розгляне валютні кредити і кадрові питання

Верховна Рада на пленарному засіданні в четвер має намір розглянути в другому читанні законопроект №3541 про позбавлення прокуратури функції загального нагляду. Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.

Почнуть роботу депутати з включення до порядку сесії законопроекту №4178а про внесення змін до Конституції, запропонований президентом Петром Порошенком, однак розгляду цього питання на засіданні 3 липня в порядку денному не передбачено.

Також у порядку денному йдеться і про розгляд кадрових питань, але яких саме - не уточнено (раніше очікувалося призначення Радою найближчим часом членів Центральної виборчої комісії, Національної ради з телебачення і радіомовлення і голів силових відомств за поданням президента).

У першому читанні парламентарі мають намір розглянути законопроекти №4185а про переведення валютних іпотечних кредитів у гривневі під 16,5% річних, №4117а про скасування заборони на обмеження енергопостачання об'єктів теплопостачання в опалювальний період, №3805 про створення Єдиної державної системи моніторингу виробництва, постачання та оплати за енергоресурси та комунальні послуги та №3266 про продовження терміну введення посвідчення застрахованої особи з січня 2014 року до січня 2015 року.

Також за основу заплановано ухвалити законопроекти №4987 про введення обов'язкової ідентифікації та реєстрації всіх сільськогосподарських тварин, №3504 про приведення поняття "недобросовісна комерційна практика" у відповідність до директиви Європейського Союзу та №3445 про створення Державного банку розвитку на базі Українського банку реконструкції та розвитку (УБРР, Київ).

У другому читанні депутати мають намір ухвалити законопроекти №4844 про збільшення граничного віку перебування військовозобов'язаних у запасі до 60 років, №4991 про закріплення внесення відбитків пальців в біометричні документи та №4389 про визначення підстав роботи комісії з реабілітації незаконно засуджених у березні 2010 року - лютому 2014 року.

Також в цілому планується прийняти законопроекти №4938 про посилення захисту стабільності банківської системи, №2403 про посилення контролю обігу спирту та лікеро-горілчаної продукції шляхом фіксування часу перевезення в накладній, №4160 про приведення Бюджетного кодексу у відповідність з конституційними повноваженнями президента і Кабінету Міністрів, №2226 про скасування акредитації ліцензованих аптек та №3818 про дозвіл ввезення незареєстрованих ліків, допущених до застосування в США чи ЄС для лікування рідкісних захворювань.

Окрім того, парламентарі мають намір розглянути низку проектів постанов про призначення позачергових місцевих виборів.

Нагадаємо, Верховна Рада залишилася без літніх канікул і працюватиме до вересня, коли має початися наступна сесія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram