ГоловнаПолітика

Журналістів каналу "Громадське ТБ" звільнили (додано відео)

Анастасія Станко й Ілля Безкоровайний пробули в полоні два дні

Журналістів каналу "Громадське ТБ" звільнили (додано відео)
Настя Станко
Фото: www.facebook.com/nastya.stanko

Бойовики відпустили журналістку "Громадського ТБ" Анастасію Станко і її колегу-оператора Іллю Безкоровайного.

Про це заявили в ефірі телеканалу.

Їх полонили в понеділок увечері і тримали в Луганську. Бойовики заявили, що затримали журналістів за підозрою в шпигунстві.

Звільнення транслювало в прямому ефірі російське ТБ, при цьому журналісти "Громадського ТБ" відмовилися спілкуватися з ними.

Прес-служба президента згодом повідомила, що Петро Порошенко телефоном поговорив зі Станко і Безкоровайним після того, як їх звільнили. "З полегшенням сприйняв цю звістку. Кожне повідомлення про захоплення заручників болем відгукується в моєму серці. Особливо коли йдеться про журналістів, людей, яких у зону загострення покликала професія", - сказав президент.

При цьому керівник Управління інформаційної безпеки Національної гвардії Юрій Стець, який координував дії зі звільнення журналістів, зазначив, що представникам ЗМІ слід інформувати силовиків про плани роботи в зоні АТО.

"Ми зробили все можливе за допомогою в.о. міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, а також інших керівників силових структур, залучили всі канали, щоб журналісти вийшли на свободу живими і неушкодженими. Але на майбутнє радимо всім координувати з МВС ваші плани в зоні АТО", - заявив Стець.

Нагадаємо, російський президент Володимир Путін заявив, що в Україна цілеспрямовано вбивають представників преси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram