ГоловнаПолітика

Міністром оборони стане Гелетей, керівником Генштабу - Муженко

Порошенко визначився з кандидатами на посади керівників силових відомств

Міністром оборони стане Гелетей, керівником Генштабу - Муженко
Валерий Гелетей
Фото: do.gov.ua

Президент Петро Порошенко пропонує Верховній Раді призначити міністром оборони генерал-полковника Валерія Гелетея, керівником Генштабу - Віктора Муженка. При цьому Порошенко призначає першим заступником Адміністрації президента Юрія Косюка.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Порошенко озвучив свої пропозиції під час зустрічі з керівниками парламентських фракцій і груп у середу. На його думку, силовий блок влади за умов військової операції вимагає посилення і серйозного реформування. "Сьогодні ми потребуємо рішучості і професіоналізму військових для ефективних дій у зоні АТО", - сказав президент.

Глава держави відзначив, що, ухвалюючи рішення про кадрові призначення силового блоку, спирався на принципи професіоналізму, рішучості, самовідданості.

Також президент зазначив, що навіть в умовах бойових дій, коли всі сили слід мобілізувати, фіксують факти корупції серед військових керівників. "Я наполягатиму на очищенні армії від злодіїв і хабарників. Усі корупціонери в погонах повинні відповісти перед законом за свої дії проти народу України", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, Валерій Гелетей - уродженець Закарпаття, йому скоро виповниться 47 років. У 2007-2009 роках він був начальником Управління держохорони України, доти довго працював в органах внутрішніх справ. Зараз він знову обіймає посаду начальника УДО.

Віктор Муженко родом із Житомирської області, йому 52 роки. Зараз він обіймає посаду заступника начальника Генштабу. На цю посаду його призначили ще за Віктора Януковича, 2012 року. До цього він був командиром 8-го армійського корпусу Сухопутних військ.

Юрій Косюк народився 1968 року, закінчив Київський інститут харчових технологій. У 1998 році він заснував холдинг "Миронівський хлібопродукт", який став одним з найбільших в Україні. Основна діяльність групи - розведення птиці та виробництво продуктів з м'яса курки. Ключові бренди - "Наша Ряба", "Легко!", "Сертифікований Ангус", "Фуа Гра". Згідно з останнім рейтингом Forbes, статки Косюка становлять $1,3 млрд (як і в Порошенка), він входить до десятки найбагатших людей України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram