ГоловнаПолітика

Кравчук: я не вірю політикам, які вдають із себе "голубів миру"

Колишній президент назвав заклики до припинення АТО зрадою України

Кравчук: я не вірю політикам, які вдають із себе "голубів миру"
Кравчук
Фото: Стоп-кадр 1tv.com.ua/uk/live

Перший президент незалежної України Леонід Кравчук розкритикував політиків, які виходять із партій і формують нові політичні сили з "мирною філософією".

"Усі, хто втікає сьогодні з партій, які є, хоче створити іншу партію, так би мовити, партію "голуба миру" - я таким партіям не довіряю. Згоден, що коли в нас дійсно не буде ворогів на нашій землі, можна буде шукати кращі варіанти миру. Зараз треба працювати паралельно", - сказав Кравчук в ефірі "Радіо Свобода".

За словами колишнього президента, немає "людини миру", коли вдома ворог.

"Коли я чую про ці нові партії: я - людина миру, - я ставлю запитання: до мене в дім прийшов ворог, забирає моє майно, мою землю, я кажу: я - людина миру, забирай усе. Така філософія дуже небезпечна. Нові партії вже створюються під гаслом "Людина миру". Немає людини миру, коли у твоєму будинку ворог. Ти повинен вигнати, знищити - і тоді веди мирну політику", - додав Кравчук.

За його словами, такі політики намагаються знайти можливість зберегти себе в політиці. "Відбувається хитра філософія. Ті, кого вже трохи прибили, так як прибили муху, а вона ще жива, вони шукають іншу щілину, куди можна залізти, і знову високим голосом заявляють про свою позицію: ми опозиція, ми мирні люди, припиніть війну, йдіть з Донецька і Луганська, нехай окупують їх терористи. Це вже просто не філософія, а зрада", - зазначив Кравчук.

Тим часом сьогодні спікер парламенту Олександр Турчинов оголосив про формування у Верховній Раді нової депутатської групи "За мир і стабільність", до складу якої увійшли 32 народних депутати. За словами спікера, уповноваженими представниками депутатської групи стали колишні члени фракції Партії регіонів Віталій Грушевський і Євген Балицький, а також колишній член фракції комуністів Олександр Присяжнюк (зараз всі троє - позафракційні).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram