ГоловнаПолітика

"Батьківщина" внесла постанову про воєнний стан на Донбасі

Фракція хоче якнайшвидшого розгляду проекту у Верховній Раді

"Батьківщина" внесла постанову про воєнний стан на Донбасі
Фото: Макс Левин

Депутат від фракції "Батьківщина" Сергій Власенко вніс до парламенту проект постанови, яким Президентові рекомендовано видати указ про введення воєнного стану на території Луганської та Донецької областей.

Документ №4209а зареєстровано у ВР 1 липня.

У пояснювальній записці до проекту сказано, що військовий стан слід негайно ввести для врегулювання складної ситуації на сході країни.

"Враховуючи те, як розвиваються військові дії і збройна агресія в Донецькій і Луганській областях, а також враховуючи те, що Президент України досі не застосував свого права на оголошення воєнного стану на цих територіях, ми наполегливо рекомендуємо голові держави все-таки ухвалити це рішення, оскільки воно очевидно відповідає ситуації", - подає слова Власенка прес-служба "Батьківщини".

За його словами, фракція "Батьківщина" наполягатиме, щоб цю постанову якнайшвидше розглянули в сесійній залі Верховної Ради.

Нагадаємо, введення воєнного стану підтримують фракції "Свобода" і "Батьківщина". Водночас у Президента вважають, що такий крок зашкодить проведенню позачергових виборів ВР, запланованих на осінь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram