ГоловнаПолітика

Ярема спростував новину про золотий батон

Знайдений в Межигір'ї злиток коштує $65 тисяч

 Ярема спростував новину про золотий батон
Фото: Макс Левин

Новина про те, що Генпрокуратурі відоме ім'я того, хто подарував золотий злиток у вигляді батона вагою 2 кг Вікторові Януковичу, виявилася "фейковою".

Про це "Сегодня" повідомив генпрокурор Віталій Ярема.

"Ми говорили зі слідчим, на якого посилаються ЗМІ. Він повідомив, що не коментував такої новини і не має інформації. Тобто все це фейк", - заявив Ярема.

Нагадаємо, нещодавно з'явилася інформація про розкриття таємниці знаменитого "золотого батона" - злитка золота, який знайшли в маєтку Віктора Януковича "Межигір'я" і використовували як прес-пап'є (утримувач для аркушів паперу).

Згідно з повідомленням, батон Януковичу подарував нібито президент одного із сумських машинобудівних підприємств Володимир Лук'яненко. Деякі ЗМІ, публікуючи цю новину, посилалися на старшого слідчого ГПУ Ігоря Слободяника.

Водночас комендант Межигір'я Денис Тарахкотелик повідомив, що знайомий зі слідчим Слободяником. "Так, він приїжджав у Межигір'я. Але він не вилучав документів", - сказав Тарахкотелик.

За оцінками ювелірів, коштує такий батон близько $65 тис. "З них $60 тис. - матеріал, інше - робота", - заявили на столичній ювелірній фабриці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram