ГоловнаПолітика

Бойовики захопили в полон журналістів "Громадського ТБ" (оновлено)

ЛНР звинуватила журналістів у шпигунстві

Бойовики захопили в полон журналістів "Громадського ТБ" (оновлено)
Настя Станко
Фото: www.facebook.com/nastya.stanko

Журналістку «Громадського ТБ» Настю Станко й оператора Іллю Безкоровайного узяли в полон представники збройного проросійської угруповання "Луганська народна республіка". Про це повідомили на сайті телеканалу в ніч проти вівторка.

Згідно з повідомленням, їх узяли в полон у понеділок ввечері. Офіційних заяв з боку представників "ЛНР" з приводу інциденту не було.

Телеканал заявляє, що, за непідтвердженими даними, журналістів незаконно затримали в Луганській області під час виконання професійних обов'язків і вони зараз у підвалі одного з будинків у центрі Луганська.

Згодом прес-служба Президента повідомила, що Петро Порошенко доручив зробити все необхідне для якнайшвидшого звільнення заручників-журналістів.

За дорученням Президента України міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провів засідання в центрі антитерористичної операції.

Під час засідання було створено робочу групу на чолі з керівником управління інформаційної безпеки Нацгвардії Юрієм Стецем, якій доручено координувати дії оперативних служб у питанні звільнення Станко і Безкоровайного.

Президент наголосив на необхідності зробити все можливе для того, щоб журналістів якнайшвидше звільнили, а також забезпечили безпеку всіх представників ЗМІ, які працюють у зоні АТО.

Згодом голова терористичної організації "Луганська народна республіка" Валерій Болотов заявив, що журналістів звинувачують у шпигунстві.

"Вони затримані і звинувачуються в шпигунстві та посібництві українській владі", - заявив на прес-конференції Болотов, повідомляє

"Интерфакс".

Він зазначив

, що відбудуться слідчі заходи і винесуть відповідне рішення про подальшу долю затриманих. "Вони перебувають на території республіки, і їхній стан задовільний", - додав голова ЛНР.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович обурилася через затримання журналістів "Громадського ТБ" в Луганській області й закликала звільнити їх.

Нагадаємо, протягом протистояння України з бойовиками Настю Станко вже затримували прикордонники Росії в середині червня, звинувачуючи її в "незаконному перетині кордону", після чого оштрафували її за це. Це сталося в селищі Мілове Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram