ГоловнаПолітика

Кремль: Олланд і Меркель закликали Порошенка продовжити перемир'я

Росія хоче, щоб режим припинення вогню продовжили ще

Кремль: Олланд і Меркель закликали Порошенка продовжити перемир'я
Фото: EPA/UPG

Президента України Петра Порошенка під час чотиристоронньої телефонної розмови канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і президент Російської Федерації Володимир Путін закликали продовжити режим припинення вогню на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кремля.

"До Петра Порошенка спрямовано заклик про продовження режиму припинення вогню на тривалий термін", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі також зазначили, що лідери Росії, ФРН, Франції позитивно оцінили звільнення спостерігачів місії ОБСЄ, а також проведення 27 червня в Донецьку чергових консультацій між представниками сторін конфлікту. Підкреслено важливість регулярності таких контактів.

При цьому обговорювалася можливість скерування інспекторів ОБСЄ на пункти пропуску через російсько-український кордон. У зв'язку із загостренням гуманітарної ситуації на південному сході України Володимир Путін акцентував, що необхідна негайна гуманітарна допомога населенню цього регіону.

Нагадаємо, раніше прес-служба президента України повідомила, що Петро Порошенко закликав Путіна посилити режим державного кордону з боку Росії, щоб припинити проникнення на територію України бойовиків і найманців і постачання їм зброї та бронетехніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram