ГоловнаПолітика

Росія звинуватила Україну в необґрунтованих політичних і територіальних претензіях

МЗС РФ розкритикувала резолюцію щодо України Ради ООН з прав людини

Росія звинуватила Україну в необґрунтованих політичних і територіальних претензіях
Фото: EPA/UPG

Росія серйозно стурбована ситуацією в Україні, де "масово порушують права людини, зокрема головне - право на життя". Про це йдеться в заяві міністерства закордонних справ Росії, інформує УНІАН.

У російському відомстві визнали, що у зв'язку з цим актуальна "як така" ідея надання допомоги Україні в галузі прав людини з боку міжнародного співтовариства. "Країна справді її потребує. Київ це визнав і сам звернувся по сприяння", - написано в документі.

Разом з тим, Росія розкритикувала ухвалену 27 червня Радою ООН з прав людини резолюцію про надання допомоги Україні в галузі прав людини. "На жаль, текст резолюції свідчить про те, що РПЛ використовували в кон'юнктурних цілях для висунення і підкріплення необґрунтованих політичних і територіальних претензій, дискусія за якими в принципі недоречна", - заявили в російському МЗС.

Там наполягають, що під час консультацій закликали українську делегацію і "тих, хто за нею стоїть", відмовитися від такого "неконструктивного настрою і зосередитися на правозахисних питаннях". Російські дипломати вважають, що резолюцію підтримали країни Заходу, які "зіграли непривабливу роль у дестабілізації ситуації в Україні, і їхні традиційні союзники".

Нагадаємо, 27 червня на 26 сесії Ради ООН з прав людини ухвалили резолюцію про співпрацю і допомогу Україні. Резолюцію підтримали 23 делегації, проти висловилися 4 і 19 - утрималися. Головними пунктами резолюції є: проведення реформ з боку української влади та здача зброї з боку членів збройних груп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram