ГоловнаПолітика

МЗС: влада РФ становить загрозу правам людини в міжнародному масштабі

МЗС України відреагувало на резолюцію Ради ООН з прав людини

МЗС: влада РФ становить загрозу правам людини в міжнародному масштабі
Фото: uk.wikipedia.org

Влада нинішньої Росії становить реальну загрозу правам людини не тільки на своїй території, але і в міжнародному масштабі. Про це йдеться в коментарі МЗС України за підсумками ухваленої Радою ООН з прав людини резолюції щодо України.

"Ухвалення резолюції продемонструвало, що влада сьогоднішньої Росії, незважаючи на спроби позиціонувати себе як "відданого правозахисника", щоправда, в інших країнах, сама становить реальну загрозу правам людини не тільки на своїй території, але і в міжнародному масштабі", - йдеться в заяві МЗС України.

Відповідною заявою українська сторона подякувала делегаціям, які підтримали резолюцію, зазначивши: "Висловлюємо жаль з приводу голосування Росії, Китаю, Куби та Венесуели проти цього документа, текст якого повністю базується на неупереджених висновках Моніторингової місії ООН з прав людини, що працює в нашій країні".

"Ключовий правозахисний орган ООН підтвердив згубний вплив на права людини тимчасової окупації Російською Федерацією частини території України, а також її підривної діяльності на сході нашої держави", - резюмує українське МЗС.

Нагадаємо, учасники

26 сесії Ради ООН з прав людини напередодні ухвалили резолюцію про співпрацю і допомогу Україні. У ній міститься заклик до українського уряду провести реформи, а до членів збройних угруповань - скласти зброю і звільнити адмінбудівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram