ГоловнаПолітика

Генсек ООН підтримав рішення Порошенка про продовження перемир'я

Пан Гі Мун закликав усі сторони строго дотримуватися своїх зобов'язань

Генсек ООН підтримав рішення Порошенка про продовження перемир'я
Фото: salamnews.org

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун привітав рішення президента України Петра Порошенка про продовження на 72 години перемир'я на сході України, але закликав домогтися остаточного припинення насильства. Як інформує ІТАР-ТАРС, про це йдеться у заяві прес-служби всесвітньої організації.

"Генсек ООН розраховує, що всі сторони (конфлікту на Україні) суворо дотримуватимуться своїх зобов'язань і закликає зацікавлені сторони домагатися остаточного припинення насильства через політичний процес", - наголошується в заяві.

Пан Гі Мун зазначив, що як і раніше глибоко стурбований ситуацією на сході України. У своїй заяві він привітав звільнення цього тижня чотирьох міжнародних спостерігачів ОБСЄ, зв'язок з якими втратили в травні, і наполіг на тому, щоб інших чотирьох співробітників Спеціальної Моніторингової місії ОБСЄ також негайно відпустили без попередніх умов.

Нагадаємо, режим припинення вогню, введений за указом президента України 20 червня, закінчився о 22.00 27 червня. Сьогодні вночі голова держави ухвалив рішення продовжити перемир'я на 72 години - до 22.00 30 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram