ГоловнаПолітика

Рада ООН ухвалила резолюцію про співпрацю і допомогу Україні

У резолюції засудили насильство, викрадення, вбивства на Донбасі

Рада ООН ухвалила резолюцію про співпрацю і допомогу Україні
Фото: alternativenews.org

У п'ятницю учасники 26 сесії Ради ООН з прав людини ухвалили резолюцію про співробітництво та допомогу Україні. 

Як повідомляє Центр новин ООН, резолюцію підтримали 23 делегації, проти висловилися 4 і 19 - утрималися, інформує УНІАН.

Співавтори резолюції рішуче засудили насильство і порушення, вчинені незаконними збройними групами, зокрема викрадення, незаконні затримання, вбивства, тортури і жорстоке поводження, зникнення й утиск журналістів, міжнародних спостерігачів та інших осіб.

У резолюції міститься заклик до членів усіх незаконних збройних груп негайно роззброїтися і звільнити затриманих, а також звільнити захоплені адміністративні будівлі відповідно до положень Женевського спільної заяви.

Автори резолюції привітали проведення 25 травня 2014 року президентських виборів в Україні. Разом з тим, вони висловили занепокоєння тим, що "окремі особи не змогли взяти участь у голосуванні в деяких місцях Луганської та Донецької областей внаслідок систематичних дій незаконних збройних груп зі зриву виборів, а також в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі".

У резолюції йдеться про необхідність негайного припинення всіх актів дискримінації та утисків, в тому числі в Криму. "Рада закликає до негайного припинення всіх актів дискримінації та утисків, зокрема щодо осіб, які належать до меншин і корінних народів, а також інших жителів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, які не підтримали незаконний референдум разом із етнічними українцями і кримськими татарами", - наголошується в ухваленому документі.

У ньому йдеться, що всі зацікавлені сторони в Україні мають допомагати створювати безпечні і сприятливі умови для журналістів з тим, щоб вони могли незалежно і без необґрунтованого втручання виконувати свою роботу.

Ця резолюція закликає уряд України продовжувати зусилля з проведення реформ, спрямованих на зміцнення захисту прав людини всіх громадян, верховенства закону та демократії, зокрема в областях, визначених місією зі спостереження.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко ухвалив рішення продовжити режим припинення вогню на 72 години - до 22.00 понеділка 30 червня.

Бойовики продовжують обстрілювати позиції АТО на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram