ГоловнаПолітика

Порошенко вирішив продовжити перемир'я (оновлено)

Раніше терористи повідомили, що припинять вогонь до 30 червня

Порошенко вирішив продовжити перемир'я (оновлено)

Президент Петро Порошенко вирішив продовжити режим припинення вогню на 72 години - до 22.00 понеділка 30 червня.

Таке рішення голова держави ухвалив за підсумками наради із силовиками і на підставі рішення РНБО, повідомляє прес-служба президента.

Порошенко очікує, що за час перемир'я відбудеться закриття пунктів вербування найманців на території Російської Федерації і припиниться пересування незаконних збройних формувань на території Донецької та Луганської областей.

Крім того, наголошується, що побудова укріплень або споруд, що заважають мирному життю жителів Донбасу, вважатиметься порушенням режиму припинення вогню.

"У разі недотримання умов режиму незастосування сили, Україна залишає за собою право дострокового припинення цього режиму в зонах, де режим припинення вогню не виконуватимуть", - йдеться в заяві президента.

Також президент очікує, що до понеділка, 30 червня, розпочнеться процес практичної реалізації мирного плану президента, забезпечення моніторингу режиму припинення вогню місією ОБСЄ, перехід пунктів пропуску "Ізварине", "Довжанський", "Червонопартизанськ" під контроль Держприкордонслужби, а також звільнення всіх заручників.

Термін дії одностороннього припинення вогню на сході України закінчився в п'ятницю о 22.00.

Нагадаємо, "прем'єр ДНР" Олександр Бородай після консультацій з представниками України, Росії та ОБСЄ заявив, що "ДНР і "ЛНР" зобов'язуються припинити вогонь на три доби - до 30 червня.

Водночас представники "ДНР" Павло Губарєв та Ігор Гіркін (Стрєлков) висловилися проти припинення вогню.

Як повідомляли, в Донецьку 27 червня відбулися консультації представників України, Росії та ОБСЄ за участю угруповань ДНР і ЛНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram