ГоловнаПолітика

Кличко пообіцяв відмовитися від зарплати мера і голови КМДА

Новий голова КМДА розраховує, що Хрещатиком скоро знову поїдуть автомобілі

Кличко пообіцяв відмовитися від зарплати мера і голови КМДА
Фото: Макс Левин

Віталій Кличко має намір відмовитися від заробітної плати мера Києва і представника Київської міської державної адміністрації .

"Питання зарплати для мене не стоїть. Я прийшов не заради зарплати, всі бачили, я заробив гроші чесно, всі знають, як я їх заробив", - сказав Кличко журналістам.

Він підкреслив, що навіть не знає, чи є у нього зарплата і який її розмір. За його словами, його депутатську заробітну плату у Верховній Раді він ніколи не отримував і навіть не знає, де її отримують.

"Я написав заяву, щоб її перераховували в дитячий будинок, таким чином можу зробити і тут (у Київміськадміністрації)", - зазначив Кличко. За словами мера, його депутатська зарплата в розмірі 11 тисяч гривень перераховувалася в дитячий будинок "Ромашка".

Також Кличко заявив, що постійно веде переговори з мешканцями центру столиці і висловив сподівання, що проїзну частину на Хрещатику найближчим часом звільнять.

"На Хрещатику наразі перебуває кілька сотень осіб, чітку кількість не можна сказати - до 1 тисячі осіб", - сказав Кличко.

За його словами, більшість тих, хто перебуває там, не хоче їхати з Києва, тому столична влада пропонує їм альтернативні рішення, зокрема, перенести намети на вільні майданчики, яких, як зазначив Кличко, в Києві є достатньо. Він додав, що значна частина протестувальників вже переїхала в санаторій під Києвом.

Нагадаємо, 25 червня президент Петро Порошенко видав указ про призначення мера Києва Віталія Кличка головою Київської міської державної адміністрації. Сьогодні голова Адміністрації президента Борис Ложкін представив голову Київської міськдержадміністрації Віталія Кличка підлеглим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram