ГоловнаПолітика

Турчинов назвав своє головне досягнення за час керівництва Збройними силами

Спікер закликав відрізати бойовиків від підживлення з Росії

Турчинов назвав своє головне досягнення за час керівництва Збройними силами
Александр Турчинов

Спікер Олександр Турчинов вважає, що його головне досягнення на посаді верховного головнокомандувача - це недопущення донецького і луганського сценаріїв в інших регіонах України.

Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua.

"Головне, що нам вдалося реалізувати під час мого перебування верховним головнокомандувачем - забезпечити відсікання терористичної пухлини від інших регіонів України. Ми не дали Росії підпалити Харків, Одесу та інші області південного сходу України", - заявив він.

"Почалося з Харкова. Ви пам'ятаєте, як кілька разів захоплювали там ОДА. Я відправив до Харкова міністра внутрішніх справ Авакова і сьогодні можу сказати, що багато в чому завдяки його зусиллям вдалося відстояти місто. ОДА оперативно звільнили, путчистів заарештували, а потім, помалу налагодили ситуацію в області в цілому", - додав Турчинов.

Він також нагадав, що силовикам вдалося звільнити від бойовиків західний Донбас, південь і північ Донецької області, а також всю північну частину Луганської області.

"Зараз наші блокпости наблизилися впритул до Донецька і Луганська. Завдання, яке реалізується сьогодні - повністю замкнути коло, замкнути по східному кордону нашої країни, оточити бойовиків і відрізати їх від підживлення з Росії", - додав він.

Нагадаємо, Турчинов став верховним головнокомандувачем як тимчасовий глава держави після втечі з України Віктора Януковича з 26 лютого, і залишався ним до моменту інавгурації нового президента Петра Порошенка, яка відбулася 7 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram