ГоловнаПолітика

ВАСУ перевірить легітимність створення коаліції і призначення Яценюка прем'єром (Документ)

Позов до суду подав позафракційний нардеп Роман Стаднійчук

Вищий адміністративний суд України відкрив провадження, за яким перевірить легітимність призначення прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, складу Кабінету Міністрів України й створення коаліції у Верховній Раді.

Провадження відкрито за позовом позафракційного нардепа Романа Стаднійчука, повідомляє РБК-Україна.

"Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом народного депутата України - Стаднійчука Романа Васильовича до Верховної Ради України, Коаліції депутатських фракцій і груп "Європейський вибір", прем'єр-міністра України Яценюка Арсенія Петровича, Кабінету Міністрів України, про визнання дій протиправними, зобов'язати вчинити певні дії, визнати незаконними та скасувати постанови Верховної Ради України від 27.02.2014 № 800-VIIта 27.02.2014 № 802-VII ", - йдеться в постанові.

Зокрема, позивач просить суд визнати протиправними дії Ради зі створення на підставі виконання вимог і принципів Євромайдану коаліції з депутатів "Батьківщини", "Удару", "Свободи" і депутатських груп "Економічний розвиток" і "Суверенна європейська Україна".

Він вимагає визнати незаконною і скасувати постанову Ради від 27.02.2014 № 800-VII "Про призначення Яценюка прем'єром, визнати відсутність у Яценюка повноважень прем'єра, визнати відсутність у Кабінету Міністрів України, сформованого постановою Ради від 27.02.2014 № 802-VII "Про формування складу Кабінету міністрів України", повноважень уряду.

Варто зауважити, рішення про відкриття справи за позовом датовано 16 травня 2014 року, а позов, який також є в розпорядженні видання, датовано 13 червня 2014 року.

Нагадаємо, Верховна Рада призначила Яценюка прем'єром 27 лютого. За таке рішення проголосував 371 депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram