ГоловнаПолітика

Новий голова АП представив Кличка підлеглим у КМДА

Заступниками нового голови можуть стати Ніконов і Рябікін

Голова Адміністрації президента Борис Ложкін представив голову Київської міськдержадміністрації Віталія Кличка підлеглим.

"Сьогодні знаковий день для столиці України. Вперше за чотири роки Київ очолила людина, якій довіряє абсолютна більшість мешканців столиці. Він отримав унікальний ресурс, підтримку киян, підтримку Київради і підтримку Президента", - сказав Ложкін під час представлення його співробітникам у колонній залі КМДА.

Він додав, що цим призначенням зроблено останній крок до відновлення єдності міської влади, і передав Кличкові посвідчення голови КМДА.

Кличко натомість подякував Ложкіну та висловив надію, що впорається з покладеними на нього обов'язками.

Джерело з оточення Кличка повідомило, що новопризначений голова КМДА має намір призначити заступниками голови КМДА своїх двох нинішніх радників: керівника і співвласника будівельної компанії "К.А.Н. Девелопмент" Ігоря Ніконова і депутата ВР від фракції УДАР Павла Рябікіна.

При цьому сам Кличко в п'ятницю повідомив журналістів, що його заступниками стануть, перш за все, професіонали, а ті заступники, які були за попередньої влади і показали свою неефективність, не працюватимуть.

"Я впевнений в тому, що кожен із заступників повинен відповідати ключовим критеріям: чесність, порядність, професіоналізм", - сказав Кличко.

При цьому, за інформацією джерел з оточення Кличка, колишні заступники попередньої влади можуть залишитися працювати просто консультантами.

Нагадаємо, 25 червня Президент Петро Порошенко видав указ про призначення мера Києва Віталія Кличка головою Київської міської державної адміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram