ГоловнаПолітика

Турчинов радив Тимошенко не брати участь у виборах президента

Спікер Ради може не піти на дострокові парламентські вибори

Турчинов радив Тимошенко не брати участь у виборах президента

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов не виключає, що не братиме участі в дострокових виборах до парламенту. Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua.

"Не факт, що я взагалі в них братиму участь. Є багато справ, які і важливіші, і потрібніші", - заявив політик.

Турчинов, який на попередніх виборах був третім номером виборчого списку "Батьківщини", підтвердив, що в нього виникли розбіжності з лідером цієї партії Юлією Тимошенко.

"Правда в тому, що в нас дійсно була непроста розмова напередодні старту виборчої кампанії. Я говорив, що Юлії Володимирівні - на мою думку - не варто балотуватися. Вона до моєї думки не дослухалася, ну і я просто перестав активно радити, от і все", - сказав він.

Турчинов заявив, що Тимошенко була впевнена у своїй перемозі, тоді як він вважав, що переможе Петро Порошенко.

"Я розумів, що перемога має бути одержана вже в першому турі. Причина та сама: війна. Адже якби цього не сталося, у нас досі, вдумайтеся, не було б нового глави держави. За цих умов демократичні сили мусили об'єднатися навколо одного кандидата. Найбільше шансів на перемогу мав Петро Порошенко. Так воно, власне, і вийшло", - сказав Турчинов.

При цьому він запевнив, що його дороги з Тимошенко не розійшлися. "Я переконаний, що всі, хто бажає країні добра, всі рухаються в одному напрямку", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, Порошенко прогнозує, що

вибору Ради пройдуть у жовтні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram