ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція підписання економічної частини УА з Євросоюзом

На саміті також підпишуть Угоди з Грузією і Молдовою

Сьогодні в Брюсселі проходить основна частина саміту, на якому Євросоюз і Україна підпишуть економічну частину Угоди про асоціацію.

Лідери ЄС почали з'їжджатися до будівлі Ради ЄС, відомої під назвою Юстус Ліпсіус з 8 години ранку.

Початок саміту заплановано на 9:00 за місцевим часом для підписанням документів. Згідно з заявленим порядком денним, першою буде підписано Угоду про асоціацію з Грузією, потім - з Молдовою та третьою буде завершено підписання Угоди про асоціацію з Україною в цілому. З української сторони підписувати документ буде президент Петро Порошенко, а зі сторони ЄС - президент Ради Євросоюзу Герман ван Ромпей, президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу і глави держав та урядів країн-членів ЄС.

Після цієї церемонії підписання саміт продовжить свою роботу в режимі робочої сесії і завершиться робочим ланчем.

Нагадаємо, 23 червня ЄС завершив технічну підготовку до підписання асоціації з Україною. Міністри закордонних справ також затвердили необхідні документи, що дозволяють Євросоюзу застосувати положення зони вільної торгівлі ще до ратифікації документа всіма 28 країнами ЄС.

Окрім того, Україна дала згоду на технічні консультації з Росією щодо ризиків для російського ринку у зв'язку з підписанням цього документа. Вони розпочнуться 11 липня.

Політичну частину асоціації Україна і ЄС підписали в березні поточного року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram