ГоловнаПолітика

Турчинов відхрестився від залучення Медведчука до переговорів із терористами

Кого на переговорах представляв Медведчук, досі не зрозуміло

Турчинов відхрестився від залучення Медведчука до переговорів із терористами
Фото: Новости Донбасса

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов не просив Віктора Медведчука і Нестора Шуфрича стати посередниками на переговорах про врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба спікера парламенту.

"Перебуваючи на посаді виконувача обов'язків президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов не вів переговорів із терористами. Про це Олександр Турчинов публічно заявляв під час спроб терористів висувати ультиматуми українській владі. Саме тому йому ніколи не потрібні були жодні посередники", - сказано в заяві.

Напередодні народний депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич заявив, що його і Віктора Медведчука запросив на переговори Олександр Турчинов під час перебування на посаді в.о. президента, а Президент Петро Порошенко цю ідею підтримав.

23 червня в Донецьку пройшли переговори за участю представників ОБСЄ, посла Росії, екс-президента України Леоніда Кучми, Віктора Медведчука, Нестора Шуфрича, Олега Царьова і "прем'єра ДНР" Олександра Бородая.

Кого на цих переговорах представляв Медведчук, не зрозуміло. В ОБСЄ заявили, що він представляв ДНР і ЛНР. Сам Медведчук заявив, що брав участь у переговорах на прохання Порошенка. У Порошенка це спростували, проте повідомили, що канцлер ФРН Ангела Меркель попросила включити Медведчука до переговорної групи як посередника на наступній зустрічі, яка відбудеться 26 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram