ГоловнаПолітика

Порошенко закликав церкви приєднатися до мирного плану

До цього процесу можуть приєднатися представники всіх конфесій

Порошенко закликав церкви приєднатися до мирного плану
Фото: Макс Левин

Президент України Петро Порошенко закликав представників церков і конфесій узяти участь у реалізації мирного плану в Донецькій і Луганській областях.

Місцеблюститель УПЦ митрополит Онуфрій і предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет уже підтримали цю ініціативу, повідомляє прес-служба президента.

"Наша Церква не повинна бути осторонь. Мені здається, що за цих умов залучення Церкви та її милосердна місія дуже важливі", - вважає Порошенко.

Голова держави зазначив, що до цього процесу можуть приєднатися представники всіх конфесій незалежно від того, простий це священик чи митрополит.

Він запропонував священнослужителям підтримати людей, які перебувають у полоні терористів, і сприяти налагодженню діалогу для їх звільнення.

Нагадаємо, 23 червня в Донецьку відбулася зустріч Тристоронньої контактної групи за участю другого президента Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова, Віктора Медведчука, депутата від Партії регіонів Нестора Шуфрича, представника ОБСЄ, а також "прем'єр-міністра" ДНР Олександра Бородая і нардепа-сепаратиста Олега Царьова, який перебуває в розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram