ГоловнаПолітика

"Свобода" просить Яценюка скасувати ввізне мито на військову амуніцію

Для того, щоб закупити бронежилети, українці мають сплатити колосальне мито і ПДВ

"Свобода" просить Яценюка скасувати ввізне мито на військову амуніцію
Фото: Макс Левин

Заступник голови Верховної Ради України, заступник голови ВО "Свобода" Руслан Кошулинський надіслав звернення до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про скасування ввізного мита на спорядження для української армії, яке закуповують за кордоном.

Як повідомила прес-служба партії, Кошулинський акцентував увагу на тому, що врегулювання зазначеного питання є надзвичайно важливим для військовослужбовців, які перебувають у зоні антитерористичної операції.

У повідомленні, зокрема, зазначено, що за часів прем'єрства Януковича в Україні встановили держконтроль за імпортом декотрих військових товарів, серед яких, зокрема, бронежилети і бронепластини.

Сьогодні для того, щоб закупити бронежилети, українці мають сплатити колосальне мито і податок на додану вартість. Скасування таких зборів значно здешевить вартість імпортного військового спорядження.

Кошулинський зазначив, що зараз урядові постанови фактично унеможливили громадянам закупівлю і ввезення з-за кордону вкрай необхідного для армії спорядження й обладнання. Кошулинський закликав прем'єр-міністра якнайшвидше врегулювати це питання, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Арсеній Яценюк доручив правоохоронним органам провести службове розслідування закупівель на потреби армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram