ГоловнаПолітика

Порошенко має для терористів три варіанти, - радник Авакова

Президент може продовжити АТО чи переговори, але можливий і третій варіант

Порошенко має для терористів три варіанти, - радник Авакова
Антон Геращенко
Фото: mvs.gov.ua

Українська влада веде переговори не із самопроголошеними "ДНР", "ЛНР" чи іншими терористичними організаціями, а з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це в ефірі телеканалу "Україна" заявив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, коментуючи призначені на 26 червня переговори тристоронньої контактної групи.

За його словами, відбудуться завтрашні переговори чи ні, залежить від того, чи отримають терористи команду з Москви. "Якщо буде команда йти на переговори - терористи підуть, якщо не буде команди - не підуть", - цитує Геращенка Укрінформ.

Відповідаючи на запитання, чи буде зачистка терористів одразу після завершення терміну перемир'я, радник міністра сказав, що президент має кілька варіантів дій.

Перший - продовжити антитерористичну операцію. Другий - продовжити переговори. А ще можливий третій варіант, "про який ми ще нічого не знаємо".

Геращенко повідомив, що, за даними розвідки МВС, жодних кроків у напрямку роззброєння за час перемир'я терористи не зробили.

На думку радника, не варто перебільшувати значення рішення Ради Федерації про скасування згоди на перебування військ на території України.

"Це рішення нічого не означає для поліпшення безпеки України, оскільки Рада Федерації в Путіна кишеньковий - завтра вони можуть знову зібратися і прийняти рішення про введення військ", - сказав він, зауваживши, що Путіну і не треба вводити війська в Україну, йому достатньо того, що на території Росії формується ціла армія терористів, які вільно перетинають кордон з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram