ГоловнаПолітика

Силовики встановили блокпости біля контрольованого бойовиками "Ізвариного"

Держприкордонслужба здійснює "вогневий контроль" переміщень на кордоні

Силовики встановили блокпости біля контрольованого бойовиками "Ізвариного"
Фото: EPA/UPG

У декількох кілометрах від міжнародного автомобільного пункту пропуску "Ізварине" (Луганська область), контрольованого терористами, ЗСУ та Держприкордонслужба встановили блокпости.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

"Незважаючи на те, що міжнародний автомобільний пункт пропуску "Ізварине" (Луганська область) був тимчасово закритий урядом України, терористи, за сприяння російської сторони, здійснюють пропуск осіб через кордон. У зв'язку з цим зараз охорона кордону дублюється блокпостами ЗСУ та Держприкордонслужби, які розташовані в декількох кілометрах від пункту пропуску та здійснюють його вогневий контроль", - сказано в повідомленні.

Прикордонники продовжують фіксувати присутність у прикордонній зоні незаконних збройних угруповань невідомих, а також переміщення військової техніки та підрозділів Збройних сил Росії поблизу українського кордону.

Нагадаємо, на початку червня частину українсько-російського кордону на Донбасі, зокрема "Ізварине", захопили сепаратисти. 20 червня українські силовики заявили про повне відновлення контролю над усім кордоном. Останнє є умовою дії мирного плану президента Петра Порошенка.

Однак у ніч на 21 червня біля прикордонпункту "Ізварине" відбувся бій, в результаті якого більше 80 співробітників Держприкордонслужби України були змушені перейти на територію Росії.

Сепаратисти заявили, що, окрім "Ізвариного", контролюють ще два пункти пропуску: "Довжанський" та "Червонопартизанськ" (знаходяться на південному сході Луганської області, на території Свердловського та Краснодонського районів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram