ГоловнаПолітика

За час АТО загинули 142 військовослужбовці

Всі учасники АТО отримають пільги як учасники бойових дій

За час АТО загинули 142 військовослужбовці
Михаил Коваль (архивное фото)
Фото: Макс Левин

142 військовослужбовці Збройних сил загинули станом на 25 червня за час проведення антитерористичної операції. Про це перед засіданням Кабінету Міністрів повідомив виконуючий обов'язки міністра оборони Михайло Коваль.

"За час антитерористичної операції всього загинуло 142 військовослужбовці нашого відомства", - сказав він.

При цьому Коваль зазначив, що до цього числа входять загиблі в результаті падіння вертольота ДСНС.

Окрім того, Коваль додав, що абсолютно всі учасники АТО отримають відповідний запис в особисті справи і пільги, пов'язані зі статусом учасника бойових дій.

Нагадаємо, 20 червня президент Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма силовими підрозділами, які беруть участь у АТО, з 22:00 20 червня до 10:00 27 червня.

23 червня о будівлі Донецької ОДА відбулися переговори з врегулювання конфлікту на сході України. На зустріч прибули посол Росії в Україні Михайло Зурабов, два представники ОБСЄ, екс-президент України Леонід Кучма, Віктор Медведчук, "прем'єр-міністр" ДНР Олександр Бородай і депутат Олег Царьов.

На переговорах "прем'єр" ДНР Олександр Бородай заявив, що бойовики зобов'язуються припинити вогонь до 27 червня.

Але терористи не припиняли вогонь по силах АТО на Донбасі. 24 червня Петро Порошенко не виключив скасування рішення про припинення вогню і віддав наказ українським військовим без вагань відкривати вогонь у відповідь на атаки терористів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram