ГоловнаПолітика

Прикордонники отримали пересувний броньований блокпост

Блокпост сконструював Миколаївський бронетанковий ремонтний завод

Прикордонники отримали пересувний броньований блокпост
Фото: dpsu.gov.ua

Українські прикордонники отримали перший зразок вітчизняної техніки, яка використовуватиметься на кордоні, - пересувний блокпост. Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

Як йдеться у повідомленні, Миколаївський бронетанковий ремонтний завод за рахунок зібраних добровільних коштів сконструював і власними силами виготовив броньований блокпост. "Враховуючи обстановку на наших східних кордонах, аграрії та представники оборонної промисловості прийняли рішення про передачу експериментального зразка прикордонникам", - повідомляє прикордонна служба.

Пересувний блокпост створено на базі однієї з бойових машин, він має можливість швидкої зміни позиції, укомплектований кулеметним озброєнням, а броня захищає персонал від вогневого ураження. Керівництво та колектив оборонного підприємства запевнили, що у разі отримання відповідних замовлень зразки цієї техніки будуть надходити у збройні формування та правоохоронні органи.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України виділив 199,3 мільйона гривень Міністерству внутрішніх справ на закупівлю бронетехніки і засобів індивідуального захисту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram