ГоловнаПолітика

Міноборони не впевнене в якості амуніції, яку купують для армії звичайні люди

38% військових у зоні АТО не мають належного захисту

Міноборони не впевнене в якості амуніції, яку купують для армії звичайні люди
Фото: Кузьма Джунь

У Міністерстві оборони заявляють, що амуніція, яку люди самі купують і доправляють у зону проведення антитерористичної операції, не перевірена, тому немає певності в її якості. Про це заявив старший офіцер з розробки форми одягу Міноборони Андрій Невідомий.

Міністерство впевнене в якості лише тих бронежилетів, які закуповувало саме, а також 1000 бронежилетів, які надали міністерству спонсори. Поки що такими засобами захисту забезпечено тільки 62% військовослужбовців Збройних сил, які беруть участь у АТО.

"62% - це включаючи всі бронежилети. Ті, які були закуплені і прийшли в Міноборони як гуманітарна допомога, і ті, які були ще до початку бойових дій", - сказав він.

Невідомий наголосив, що із замовлених Міноборони 17 тис. бронежилетів на схід уже доправили 4650 штук, а до 29 червня планують доправити ще 2 тис. бронежилетів.

Зі свого боку виконувач обов'язків директора Департаменту державних закупівель Міноборони Олександр Данильчик заявив, що відомство планує в четвер укласти договір на постачання 10 тис. кевларових касок для армії з фірмою "Темп-3000". Перші 6 тис. касок доправлять у зону проведення антитерористичної операції до кінця липня.

Він також заявив, що міністерство не купує бронежилетів із повним захистом (комірцевим і паховим), зважаючи на побажання солдатів. "Щоб підвищити мобільність військовослужбовців, було вирішено не закуповувати комірцевий і паховий захист, які сковують дії бійця", - сказав він.

Також рішення не закуповувати повний комплект захисту продиктоване й дорожнечею останнього. Бронежилет із комірцевим і паховим захистом коштує 4900 гривень, а без нього - 4200 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram