ГоловнаПолітика

Мельнику загрожує від 8 до 12 років в'язниці

Справу направлено до Ірпінського суду

Мельнику загрожує від 8 до 12 років в'язниці
Петр Мельник

Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування проти колишнього ректора Податкового університету Петра Мельника.

Як повідомляє прес-служба МВС, правоохоронці встановили, що в липні 2013 року Мельник "прийняв неправомірну вигоду у значному розмірі за сприяння у зарахуванні двох вступників до цього навчального закладу".

Кримінальне провадження велося за ч. 4 ст. 368 - прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою в особливо великих розмірах.

Злочини за ч. 4 ст. 368 караються позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна і зі спеціальною конфіскацією.

Обвинувальний акт передано до Ірпінського міського суду Київської області. Накладено арешт на об'єкти нерухомості та грошові кошти, які належать Мельнику.

Нагадаємо, 1 квітня працівники ГУБОЗ МВС затримали Мельника після того, як він прилетів в Україну авіарейсом з Лондона. 7 травня Апеляційний суд Києва знизив суму застави для Мельника з 24 млн до 609 тис. гривень. 8 травня він вніс заставу і вийшов на свободу.

Уперше Мельника затримали 27 липня 2013 року в його кабінеті під час отримання хабара в розмірі 40 тис. грн і 80 тис. грн, якого він вимагав за вступ абітурієнтів. 1 серпня йому було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на два місяці. 9 серпня стало відомо, що Мельник позбувся електронного браслета й утік. Він переховувався у США в родичів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram