ГоловнаПолітика

Держприкордонслужба не контролює прикордонний пункт "Ізварине"

Пункт пропуску так і не вдалося відбити у сепаратистів

Держприкордонслужба не контролює прикордонний пункт "Ізварине"
Фото: EPA/UPG

Державна прикордонна служба України повідомила, що не контролює прикордонний пункт "Ізварине" в Луганській області на кордоні з Росією.

Про це РБК-Україна повідомив начальник прес-служби Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"Ні, немає контролю", - заявив Слободян.

При цьому, коментуючи інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про те, що "Ізварине" було обстріляно й захоплено бойовиками цієї ночі, начальник Слободян зазначив: "Ні, це витягли стару інформацію. Його обстріляли ще 21 числа".

Нагадаємо, на початку червня частина українсько-російського кордону на Донбасі, в тому числі "Ізварине", була захоплена сепаратистами. 20 червня українські силовики заявили про повне відновлення контролю над усім кордоном. Останнє є умовою дії мирного плану президента Петра Порошенка.

Однак у ніч проти 21 червня біля прикордонпункту "Ізварине" відбувся бій, в результаті якого понад 80 співробітників Держприкордонслужби України були змушені перейти на територію Росії.

Сепаратисти заявили, що, окрім "Ізвариного", контролюють ще два пункти пропуску: "Довжанський" і "Червонопартизанськ" (розташовані на південному сході Луганської області, на території Свердловського і Краснодонського районів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram