ГоловнаПолітика

Україну на переговорах у Донецьку представляв тільки Кучма, - Чалий

Усі інші представники - не українські

Україну на переговорах у Донецьку представляв тільки Кучма, - Чалий

Українську сторону на переговорах Тристоронньої контактної групи в Донецьку представляв тільки другий президент Леонід Кучма.

Про це заявив заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий у програмі "Свобода слова".

"Я вважаю, що було цікаво знайдено рішення, коли другий президент України Леонід Кучма включився в цю роботу, і це єдиний представник, який був від Президента. Усі інші представники - не українські представники", - сказав Чалий.

Він уточнив, що участь у консультаціях беруть три сторони: це ОБСЄ, друга сторона - Зурабов, третя сторона - це Україна.

Раніше на відео переговорів, яке показали російські канали, посол Росії в Україні Михайло Зурабов на переговорах повідомив, що Віктор Медведчук і Нестор Шуфрич беруть участь у переговорах за дорученням Петра Порошенка.

"У цих переговорах також беруть участь Віктор Медведчук і Нестор Шуфрич, які протягом усього останнього часу за дорученням Президента України і в координації з російською стороною здійснювали посередницьку місію для того, щоб сьогоднішня зустріч тут відбулася", - сказав Зурабов.

Нагадаємо, 23 червня в будівлі Донецької ОДА відбулися переговори Тристоронньої контактної групи за участю посла Росії в Україні Михайла Зурабова, двох представників ОБСЄ, екс-президента України Леоніда Кучми, Віктора Медведчука, "прем'єр-міністра" ДНР Олександра Бородая і нардепа Олега Царьова.

Під час переговорів самопроголошений "прем'єр" "ДНР" Олександр Бородай заявив, що терористи зобов'язуються припинити вогонь до 27 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram