ГоловнаПолітика

Лавров переконував Керрі, що влада України має почати переговори з терористами

Міністр закордонних справ РФ поговорив з держсекретарем США

Лавров переконував Керрі, що влада України має почати переговори з терористами
Фото: gazeta.ru

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив держсекретареві США Джону Керрі, що влада України не має виставляти терористам ультиматумів і мусить почати з ними "прямі переговори". Про це УНІАН повідомили в департаменті інформації і преси МЗС Росії за результатами телефонної розмови голів зовнішньополітичних відомств РФ і США.

"22 червня за американською ініціативою відбулася телефонна розмова Лаврова і Керрі. Обговорювалася ситуація в Україні в контексті оголошеного президентом П.О. Порошенком "мирного плану" для Південного Сходу", - йдеться в повідомленні. (УНІАН: мирний план запропонований проросійським бойовикам, що тероризують місцеве населення в Донецькій і Луганській областях).

Лавров підкреслив, що без повної зупинки бойових дій і встановлення всеосяжного, а не тимчасового перемир'я, і головне - початку прямих переговорів української влади з тими, "хто реально контролює ситуацію в південно-східних регіонах", неможливо домогтися деескалації гострої внутрішньої кризи в Україні. (Ред: МЗС РФ використовує термін "південно-східні регіони", хоча терористи захопили кілька міст тільки в двох областях України).

"Особливо зазначено, що Києву слід відмовитися від висування ультимативних вимог і вступити у рівноправний діалог з представниками Донецька та Луганська з метою досягнення справжнього врегулювання", - йдеться в повідомленні.

Голови зовнішньополітичних відомств домовилися продовжувати тісні контакти в рамках міжнародних зусиль щодо сприяння припиненню насильства на Південному Сході на основі Женевської заяви від 17 квітня цього року і "дорожньої карти" ОБСЄ, додали в МЗС.

Як повідомлялося, 20 червня Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та прикордонної служби. Ведення вогню припинено з 22 години 20 червня до 10:00 27 червня.

Таке рішення ухвалено для того, щоб терористи могли скласти зброю. Передбачається, що бойові дії на час зупинки АТО вестимуть лише у відповідь.

Незважаючи на це, минулої ночі в Донецькій і Луганській областях терористи обстріляли з мінометів та іншої зброї українських прикордонників в пунктах пропуску і силовиків у місцях дислокації АТО.

Лідери терористів відмовилися від переговорів з владою України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram