ГоловнаПолітика

Соболєв і Сюмар поведуть на вибори нову партію

Політсила схожа з ідеології на «Демократичний альянс» і «Нове життя».

Соболєв і Сюмар поведуть на вибори нову партію
Фото: пресс-служба "Воля"

У Києві в суботу презентували нову партію "Воля", яка має намір узяти участь у наступних парламентських виборах. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

"Партія буде брати участь у всіх виборах", - заявив член партії, журналіст і громадський активіст Єгор Соболєв. Він підтвердив, що партія "Воля" ідеологічно дуже схожа на партії "Демократичний альянс" (лідер Василь Гацько), "Нове життя" (Леся Оробец).

Презентація партії відбулася в Арт-кластері «Видубичі» в Києві
Фото: прес-служба "Воля"
Презентація партії відбулася в Арт-кластері «Видубичі» в Києві

"Ми відрізняємося тільки одним - у нас багатолідерська партія. Причому на одному рівні. На шкірному рівні рішення приймаються не одноосібно. Ми так вирішимо проблему гетьманства. Плюс так ефективніше - Майдан працював як багатолідерська організація, і все вдалося", - заявив він.

Водночас Соболєв повідомив, що з "Демальянсом" і "Новим життям" були переговори про об'єднання.

"Багато в чому ми схожі... Ми проводили не один тиждень, а з кимось - не один місяць - переговори. І з Богомолець, і з Оробець, які нам здаються партнерами у створенні політичних сил, ми вели і будемо далі вести переговори про те, щоб об'єднатися. Зараз до виборів можна створити блоки, що створить для нас всі шанси спробувати грати в одній команді", - заявив він.

За словами іншого члена партії, позафракційного депутата Верховної Ради Юрія Дерев'янка, партія була створена на базі Партії української молоді, яка зареєстрована 2010 року.

"Ми вирішили дати нове дихання цій партії, і керівництво Партії української молоді із цим погодилося", - сказав він.

Крім Соболєва та Дерев'янка, в партію "Воля" вже увійшли журналістка і екс-заступник секретаря Ради національної безпеки Вікторія Сюмар, політолог Сергій Таран, активістка Майдану Ольга Ситник, юрист з Луганська Сергій Іванов.

Зліва направо: Єгор Соболєв, Ольга Ситник, Вікторія Сюмар, Сергій Таран, Юрій Дерев'янко, Сергій Іванов
Фото: прес-служба партії "Воля"
Зліва направо: Єгор Соболєв, Ольга Ситник, Вікторія Сюмар, Сергій Таран, Юрій Дерев'янко, Сергій Іванов

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram