ГоловнаПолітика

80 українських прикордонників заховалися в РФ через штурм пункту "Ізварине"

Судячи з усього, прикордонний пункт залишається під контролем сепаратистів

80 українських прикордонників заховалися в РФ через штурм пункту "Ізварине"
Фото: vk.com/antiterrorist_operation

Більш ніж 80 співробітників Держприкордонслужби України мусили перейти на територію Росії внаслідок штурму терористами прикордонного пункту пропуску "Ізварине" в Луганській області.

Про це вранці в суботу повідомив ИТАР-ТАСС керівник прес-служби прикордонного управління ФСБ РФ у Ростовській області Василь Малаєв.

"Більш ніж 80 українських прикордонників, двоє з яких поранені, сховалися на території Росії під час сутичок на пункті пропуску Ізварине на українській території. Двом пораненим російська сторона надала першу медичну допомогу", - сказав він.

У свою чергу, т.в.о. губернатора Ростовської області Росії Сергій Бондарєв повідомив агентство, що в Ростовській області в лікарнях перебувають семеро поранених внаслідок перестрілки поблизу кордону і обстрілу території РФ. Один із них - співробітник російського митного поста, один - громадянин РФ і п'ятеро - сепаратисти.

Нагадаємо, про те, що прикордонники пункту пропуску "Ізварине" мусили сховатися від нападу в Росії, раніше повідомила Держприкордонслужба України. Бойовики близько 21.20 п'ятниці відкрили по прикордонникам вогонь з гранатометів, мінометів, кулеметів і снайперських гвинтівок. Під час сутичок 6 прикордонників отримали вогневі поранення, 2 з яких - важкі. Також Держприкордонслужба повідомила, що терористи під час бою обстріляли російську територію, внаслідок чого поранено одного російського прикордонника. Після цього, за інформацією ДПС, представники прикордонної служби Росії відкрили по нападникам вогонь у відповідь. За інформацією Держприкордонслужби, бій виник після спроби терористів перемістити з території України до Росії невідомий вантаж.

Минулої ночі бої також тривали в пунктах пропуску "Успенка" і "Довжанський". Прикордонний пункт в "Успенці" відбили у сепаратистів, він залишився під контролем України. Пункт пропуску "Ізварине", судячи з усього, продовжують контролювати бойовики. Хто контролює "Довжанський", наразі невідомо.

У п'ятницю українські силовики заявляли про повне відновлення контролю над усім кордоном. Цей крок є частиною мирного плану президента Петра Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram