ГоловнаПолітика

Кабмін готовий реалізовувати мирний план Порошенка

Яценюк доручив відновити соцвиплати тим, кого через терористів їх позбавили

Кабмін готовий реалізовувати мирний план Порошенка
Фото: www.kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів підтримує план президента України з мирного врегулювання ситуації у східних регіонах України.

Про це йдеться в заяві уряду.

"Україна довела, що готова захищати свою незалежність і цілісність та своїх громадян зі зброєю в руках. Проте якщо є шанс вирішити конфлікт мирним шляхом, ми маємо скористатися цим шансом", - зазначають у Кабміні.

Уряд обіцяє зробити все можливе для реалізації мирного плану президента і якнайшвидшого втілення в життя його положень, які знаходяться в компетенції Кабінету Міністрів.

"Зокрема, вже зараз уряд готовий на звільнених від терористів територій, де з'являється хоч найменша можливість, починати роботи із допомоги постраждалим, відновлення інфраструктури, водо- і газопостачання, електропостачання, відновлення роботи органів влади, забезпечення правопорядку, прав і свобод громадян", - сказано в заяві.

Уряд має намір скористатися припиненням вогню для відновлення виплат пенсій, зарплат та інших соціальних виплат тим, кого через дії терористів позбавили цієї можливості. Прем'єр-міністр України віддав відповідні доручення Міністерству внутрішніх справ, Міністерству фінансів та соціальної політики.

Нагадаємо, вчора о 22:00 за наказом президента Петра Порошенка українські силовики припинили бойові дії, що передбачено мирним планом голови держави зі врегулювання збройного конфлікту на сході країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram