ГоловнаПолітика

АМКУ відкинув звинувачення Міноборони у блокуванні закупівлі бронежилетів

Комітет зазначає, що діяв за законом

АМКУ відкинув звинувачення Міноборони у блокуванні закупівлі бронежилетів
www.amc.gov.ua

Антимонопольний комітет України висловив свою позицію у скандалі із закупівлею бронежилетів для Міноборони.

Прес-служба АМКУ повідомляє, що скаргу ТОВ "Аммо С" про дискримінаційні вимоги Міністерства оборони у конкурсі на закупівлю бронежилетів подано 17 червня та зареєстровано в Комітеті 18 червня.

Скаргу, як зазначає комітет, подано до органу оскарження у повній відповідності з законом про держзакупівлі. У ній вказано претензії на адресу Міноборони щодо організації конкурсу під конкретного учасника.

"Антимонопольний комітет України, як орган оскарження, не мав жодних підстав згідно з законом не прийняти скаргу ТОВ "Аммо С" до розгляду", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що АМКУ, розуміючи важливість закупівлі, 18 червня надіслав запит у Міноборони на інформацію, необхідну для розгляду скарги.

"Проте інформація від Міноборони України в АМКУ надійшла лише о 16.00 20 червня 2014 року, після того як ще вранці в.о. міністра оборони України звинуватив комітет у блокуванні закупівлі бронежилетів", - зазначають у комітеті.

"Розуміючи важливість питання, Колегія перенесла розгляд справи і вже о 20.00 20 червня 2014 року розглянула скаргу і відмовила ТОВ "Аммо С" в задоволенні вимог", - сказано в повідомленні.

При цьому АМКУ зазначає, що 9 травня набули чинності зміни до законодавства, що дозволяють здійснювати закупівлі для потреб армії за спрощеною процедурою протягом 7-10 днів.

"Проте Міноборони України 12 травня 2014 року застосувало для закупівлі бронежилетів процедуру, яка зазвичай триває 2 і більше місяців, оскільки передбачає прозорий механізм оскарження, який суттєво затягує процес закупівлі, що, власне, і сталося 18 червня 2014 року, коли ТОВ "Аммо С" подало скаргу в АМКУ", - повідомляють у комітеті.

Комітет зазначає, що не може нести відповідальність ані за вибір замовником процедури закупівлі, ані за якість її проведення, ані за реалізацію учасниками своїх прав на оскарження.

Нагадаємо, в п'ятницю в.о. міністра оборони Михайло Коваль на засіданні Верховної Ради заявив, що Антимонопольний комітет України зупинив закупівлю за державні кошти бронежилетів. Коваль повідомив, що Міноборони відкрило тендер на закупівлю 28 тис. бронежилетів для армії, проте рішенням постійно діючої адміністративної колегії АМКУ від 18 червня постановили призупинити закупівлі.

Після цього Генеральна прокуратура повідомила, що почала кримінальне провадження у зв'язку з блокуванням закупівлі бронежилетів Антимонопольним комітетом України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram