ГоловнаПолітика

Держдеп: Росія стягує військову техніку до кордону для передачі сепаратистам

Війська і техніка підійшли до кордону впритул

Держдеп: Росія стягує військову техніку до кордону для передачі сепаратистам
Архив
Фото: Digital Globe

США мають докази того, що Росія відправляє ще більше військової техніки до кордону з Україною і може передати її сепаратистам.

Про це повідомила представник Держдепартаменту Джен Псакі, інформує Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу Держдепу.

"Минулого тижня Росія відправила (до українського кордону) танки і реактивні установки з місця їх дислокації на південному заході Росії. У нас є інформація, що готується відправлення ще танків з того самого місця дислокації", - зазначила вона.

За словами Псакі, "у США є інформація про те, що Росія сконцентрувала артилерійські знаряддя в місці дислокації на південному заході країни, зокрема типи знарядь, які використовують українські сили, але не регулярні війська Росії, і ми вважаємо, що Росія може незабаром поставити це обладнання сепаратистам".

"У нас є інформація про те, що Росія перекинула свої збройні сили до кордону з Україною. Це найкоротша відстань, на яку російські військові підійшли до України з часів їх вторгнення в Крим", - додала Псакі.

Нагадаємо, в Росії визнали збільшення чисельності військ біля кордону з Україною, проте пояснили це "частими порушеннями".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram