ГоловнаПолітика

ЄС закликав Росію підтримати мирний план Порошенка діями

Європа вітає зусилля Порошенка з мирного плану

ЄС закликав Росію підтримати мирний план Порошенка діями
Фото: horoshienovosti.com.ua

Європейський Союз вітає заяву президента України Петра Порошенка про припинення вогню і 15 пунктів плану мирного врегулювания кризи у Східній Україні та закликає Росію підтримати ці пропозиції конкретними діями.

Відповідну заяву Зовнішньої служби ЄС поширено в п'ятницю у Брюсселі, повідомляє УНІАН.

"Ми вітаємо президента Порошенка за його зусилля і закликаємо всі сторони використати цей час, щоб переломити тенденцію постійного погіршення безпеки та гуманітарної ситуації у Східній Україні. Всі сторони мають дотримуватися умов мирного плану й активно сприяти його реалізації", - йдеться в заяві.

Крім того, ЄС закликає Російську Федерацію "використовувати для цього весь свій вплив і публічно конкретними діями підтримати цей план".

У заяві наголошується, що наступного понеділка Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ обговорить останній розвиток подій і наступні кроки ЄС. ЄС нагадав, що з цією метою на засіданні запросили виступити новопризначеного міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

Нагадаємо, Петро Порошенко віддав наказ з 22:00 20 червня припинити вогонь в зоні антитерористичної операції на тиждень.

Раніше прес-служба президента України повідомила, що президент РФ Володимир Путін підтримав мирний план Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram