ГоловнаПолітика

Генпрокуратура порушила справу проти АМКУ за блокування закупівлі бронежилетів

У відомстві заявили, що чиновники створили загрозу для нацбезпеки

Генпрокуратура порушила справу проти АМКУ за блокування закупівлі бронежилетів
www.amc.gov.ua

Генеральна прокуратура почала кримінальне провадження за блокування закупівлі бронежилетів Антимонопольним комітетом України.

"За результатами перевірки, проведеної Головним управлінням захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генеральної прокуратури України, відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного призупинення закупівлі за державні кошти бронежилетів посадовими особами Антимонопольного комітету України", - йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Як зазначає ГПУ, своїми діями зазначені службовці створили загрозу національній безпеці та обороноздатності країни, а також заподіяли істотної шкоди інтересам держави через підрив авторитету Антимонопольного комітету.

Відомості про зазначене кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). Розпочато досудове розслідування.

Нагадаємо, сьогодні в.о. міністра оборони Михайло Коваль на засіданні Верховної Ради заявив, що Антимонопольний комітет України зупинив закупівлю за державні кошти бронежилетів. Коваль повідомив, що Міноборони почало тендер на закупівлю 28 тис. бронежилетів для армії, проте рішенням постійної адміністративної колегії АМКУ від 18 червня закупівлю призупинено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram