ГоловнаПолітика

На позачерговому з'їзді суддів обрали Раду суддів України

У другому турі вдалося обрати 5 членів Ради

На позачерговому з'їзді суддів обрали Раду суддів України
фото из архива
Фото: www.vru.gov.ua

Позачерговий XII з'їзд суддів України обрав Раду суддів України.

Як повідомляє РБК-Україна, делегати з'їзду проголосували за 40 членів Ради суддів України. У другому турі голосування вдалося обрати 5 членів Ради, чиї місця залишалися вакантними після першого туру.

У Раду суддів увійшли серед інших суддя Київського апеляційного господарського суду Михайло Новіков, суддя Вищого адміністративного суду України Тетяна Чумаченко, суддя Вищого господарського суду Микола Черкащенко, суддя Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ В'ячеслав Наставний, суддя Верховного суду

Діючий глава Ради Василь Онопенко, який також виставляв свою кандидатуру від Верховного суду, не зміг набрати необхідної кількості голосів.

Після оголошення результатів новий склад Ради суддів став повноважним і його члени пішли в дорадчу кімнату, щоб обирати нове керівництво.

Нагадаємо, 19 червня в Києві розпочав роботу 12-й (позачерговий) з'їзд суддів. На ньому, зокрема, планувалося обрання Ради суддів України і призначення членів Вищої ради юстиції та членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Активісти намагаються не допустити обрання на з'їзді кандидатів, які, на їх думку, раніше виносили неправові рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram