ГоловнаПолітика

Павловський вважає умисним затягування розгляду справи проти мера Черкас

Одарича звинувачують у незаконних звільненнях

Павловський вважає умисним затягування розгляду справи проти мера Черкас
Андрей Павловский
Фото: Макс Левин

Шевченківський райсуд Києва в п'ятницю вкотре відклав засідання у справі про невиконання мером Черкас Сергієм Одаричем рішень судів про повне відновлення на роботі людей, незаконно звільнених ним шість років тому з міської адміністрації. Нардеп Андрій Павловський вважає такі дії судді Лариси Радуцької умисним затягуванням розгляду справи, пише РБК-Україна.

"Це явне затягування розгляду справи, адже це вже 19 засідання у цій справі, яка тепер розглядається в Шевченківському суді. А справа досі знаходиться на стадії вивчення документів, представлених суду сторонами. Знову засідання перенесено на місяць, на кінець липня. Люди вже рік змушені постійно їздити з Черкас до Києва за свій рахунок для того, щоб відстоювати свої права. За час цього протистояння одна людина вже померла", - зазначив народний депутат.

При цьому він зазначив, що "права цих людей визнані судами всіх інстанцій протягом 2007-2010 років: відновити постраждалих на роботі. З місцевого бюджету відшкодовано близько 900 тис грн за вимушений прогул. Рішення суду першої інстанції міста Черкаси перевірені й підтверджені Апеляційним судом і вищим спеціалізованим судом міста Києва".

Павловський також розповів, що хоча позивачів у справі шестеро, але постраждалих насправді набагато більше. "Сергій Одарич протизаконно звільняв людей, прибираючи чесних професіоналів, які перешкоджали втіленню корупційних схем, розкраданню місцевого бюджету. Замість цього він прилаштовував на ці місця своїх кишенькових чиновників, ламаючи долі людей, які відстоювали інтереси суспільства", - стверджує депутат.

Нагадаємо, що за фактом звернення 6-ти громадян у прокуратуру та правоохоронні органи Черкас з приводу порушення їх конституційного права, пов'язаного з незаконним звільненням і невиконанням рішень судів про повне відновлення їх на роботі з відшкодуванням матеріального збитку, було порушено кримінальну справу проти Одарича. Справа була передана до місцевого суду Черкас, але Одарич через апеляційний черкаський суд домігся перенесення розгляду справи до іншого, мотивуючи це тим, що місцеві суди ставляться до нього упереджено. Справа була направлена до Вищого спеціалізованого суду Києва, який направив її на розгляд до Шевченківського районного суду Києва.

Постраждалі вимагають, щоб Одарич з власної кишені відшкодував збитки, завдані місцевому бюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram