ГоловнаПолітика

Рада розгляне саморозпуск наступного пленарного тижня, - Ковальчук

Депутатам дають можливість довести, що вони прислухаються до настроїв суспільства

Рада розгляне саморозпуск наступного пленарного тижня, - Ковальчук
Фото: Макс Левин

Лідер фракції УДАР Віталій Ковальчук упевнений, що постанова про розпуск парламенту набере необхідну кількість голосів. Про це він заявив у кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Я можу стверджувати, що цю постанову підтримає фракція УДАР, сподіваюся, що "Батьківщина" і "Свобода" дадуть голоси, оскільки підтримали цю ініціативу. Думаю, що і позафракційні депутати підтримають цей проект постанови... Ми повинні розуміти, що якщо народні депутати не знайдуть у собі можливості підтримати це питання, то будуть застосовані інші, передбачені законом механізми, які дадуть можливість рано чи пізно Президентові оголосити дострокові парламентські вибори", - заявив він.

За словами Ковальчука, зараз проект постанови про розпуск парламенту розглядають у профільних комітетах.

"Думаю, наступного пленарного тижні (з 1 липня - ред.) ми розглянемо її", - додав він.

На запитання, чому депутати відразу не підуть передбаченим законодавством шляхом розпаду коаліції, лідер фракції УДАР відповів:

"Безумовно, ми запропонували політико-правове рішення. І при цьому ми говорили, що даємо можливість Верховній Раді самій довести, що вона відчуває настрої суспільства і кожен народний депутат перебуває в діалозі з виборцями".

Нагадаємо, голови фракцій "УДАР", "Свобода" і "Батьківщина" внесли до Верховної Ради проект постанови про дострокове припинення повноважень парламенту. Його авторами виступили Віталій Ковальчук, Олег Тягнибок, Сергій Соболєв, а також позафракційний депутат Олег Ляшко.

18 червня також зареєстровано ще один проект постанови - №4107а - про саморозпуск ВР, автори якого - Віктор Балога й Ігор Рибаков (обидва позафракційні).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram