ГоловнаПолітика

Штаб АТО: бойовики обстрілюють з мінометів житлові райони Краматорська

Російські журналісти за лічені хвилини опинилися в місцях, куди влучили снаряди

Штаб АТО: бойовики обстрілюють з мінометів житлові райони Краматорська
Архив
Фото: censor.net.ua

Бойовики в четвер обстріляли позиції українських військовослужбовців, які перебувають на території Краматорського аеродрому, а потім розгорнули 82-міліметрові міномети і ведуть вогонь по районах, де мешкають мирні жителі Краматорська.

Про це написав речник антитерористичної операції Владислав Селезньов у своєму "Фейсбуці".

"За інформацією джерел, вкотре російські журналісти опинилися за лічені хвилини у місцях, куди влучили снаряди бойовиків. Варто нагадати: кілька днів тому центр АТО повідомляв про те, що бойовики обстрілюватимуть Краматорськ для створення гуманітарної катастрофи та відповідної картинки для російського ТБ, що, власне, і триває вже кілька днів", - додав Селезньов.

Спікер АТО повідомив, що силовики обстрілюють лише позиції бойовиків, які розташовані за межами житлових районів, і не ведуть вогонь по районах, де проживають мирні жителі.

При цьому Селезньов звернув увагу на те, що в соціальних мережах поширюються однотипні повідомлення про обстріл українською армією Краматорська "для нагнітання ситуації й імітації масового обурення мешканців міста".

Нагадаємо, 13 червня терористи застосували російські "Гради" у Донецькій області, обстрілявши овочеву базу в Добропіллі. Внаслідок обстрілу один робітник бази загинув, ще двоє мирних громадян отримали поранення. За інформацією Міноборони, в обстрілі планували звинуватити Нацгвардію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram