ГоловнаПолітика

Люди Льовочкіна збирають у парламенті свою групу

Про створення групи "Розвиток України" оголосять найближчим часом

Люди Льовочкіна збирають у парламенті свою групу
Фото: Кузьма Джунь

"Сподіваюся, вже цього тижня у нас у ВР з'явиться своя група. А 21-го в Києві відбудеться з'їзд, в якому візьмуть участь делегації від усіх регіонів країни", - про це в ексклюзивному інтерв'ю Lb.ua повідомив колишній регіонал Сергій Ларін, який зараз працює над створенням нової політичної сили.

Політсила ця називатиметься "Партія Розвитку України". Одним із "натхненників" її появи вважається екс-голова АП Віктора Януковича Сергій Льовочкін. Крім того, є інформація про причетність до процесу Віктора Пічнука й Олександра Ярославського. Консультації щодо ідеологічного базису партії надає Андрій Єрмолаєв (вважається "людиною Льовочкіна", - ред.).

"Думаю, багато партій були б раді бачити Сергія Льовочкіна у своїх лавах. У тому числі - наші активісти. Це - з одного боку. З іншого, наша робота сьогодні на початковому етапі. Існує невеликий оргкомітет, який і здійснює, власне, всю підготовку. Чи входить до нього Льовочкін? Ні. Чи видає він цьому оргкомітету якісь "ЦУ", вказівки? Ні. Чи спілкуюся я з ним час від часу, чи обговорюю своє бачення сучасних політичних процесів? Так. Чи консультує нас - щодо лінії підготовки ідеологічного базису - Андрій Єрмолаєв? Так", - прокоментував Ларін.

Характеризуючи нову політсилу, зазначив: "Нормальні, прогресивно мислячі люди є завжди. І ось це така форма об'єднання для них".

У першій половині виборчої кампанії, Ларін був начальником штабу Сергія Тігіпка і, за його словами, спочатку партію задумували під лідерство Тігіпка (водночас Сергія Тігіпка неофіційно підтримував Сергій Льовочкін, - ред.).

Потенційно, партія "Розвиток України" - яка ставить одним із пріоритетних завдань потрапляння до парламенту – може спробувати конкурувати з ПР на споконвічному електоральному полі біло-блакитних.

"Чим була ПР останнім часом? Умовно - три течії. Перша - радикально-проросійська, назвемо її так. Там, Царьов, Колєсніченко і т.д. Друга - батьки-засновники; ті, хто пам'ятає ще "Партію регіонального розвитку України". Третя - конструктивна молодь. Не в сенсі віку, в сенсі підходів. Ті, кого раніше, як зазначалося, "другим-третім ешелоном" називали. Ще кілька місяців тому я говорив нашим (тут - регіоналам, - ред.): в будь-якому разі, ці три крила один від одного відмежуються, кожен піде своєю дорогою", - пояснив Ларін, уточнивши, що без "внутрішньої перебудови ПР просто приречена".

Дізнатись більше можна в інтерв'ю із Сергієм Ларіним "ПР приречена. Це – класична імперія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram