ГоловнаПолітика

ООН: від початку АТО загинуло щонайменше 356 осіб

Статистика ООН за кількістю загиблих військових під час АТО не збігається з даними Міноборони

ООН: від початку АТО загинуло щонайменше 356 осіб
Фото: Макс Левин

З квітня цього року, коли українська влада почала антитерористичну операцію проти проросійських бойовиків на сході країни, загинуло щонайменше 356 осіб, зокрема, 86 українських солдатів.

Такі дані наводить відомство ООН з прав людини, повідомляє "Радіо Свобода".

Відомство ООН оприлюднило сьогодні нову доповідь про ситуацію в Україні, в якій йдеться про збільшення доказів викрадення, несанкціоновані арешти, тортури і вбивства у контрольованих бойовиками регіонах на сході України.

Правозахисники також висловили стурбованість ситуацією з правами людини в окупованому Росією Криму. Зазначається, що переслідуються жителі Криму, відомі своєю проукраїнською позицією, та кримськотатарські активісти.

Голова відомства ООН з прав людини Наві Піллей закликала проросійські збройні формування в Донецькій і Луганській областях скласти зброю та почати переговори.

Документ охоплює період з 7 травня по 7 червня. Це вже третій звіт, підготовлений моніторинговою місією ООН з прав людини в Україні. До складу місії, яка почала свою роботу в березні, входять 34 людини.

Нагадаємо, Міністерство оборони заявляє про загибель 147 військових та 267 поранених під час антитерористичної операції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram