ГоловнаПолітика

Суддя, який випустив Лозінського, звільнив ще двох ув'язнених-убивць

Генпрокуратура почала розслідування

Суддя, який випустив Лозінського, звільнив ще двох ув'язнених-убивць
Алексей Баганец (архивное фото)
Фото: ukrgazeta.com

Генеральна прокуратура заявляє про факти винесення суддею Бориспільського міського районного суду Київської області Сергієм Вознюком незаконних рішень про дострокове звільнення з місць ув'язнення за станом здоров'я двох засуджених за вбивство. Про це на прес-конференції сказав заступник генерального прокурора Олексій Баганець.

Він зазначив, що Генпрокуратура почала розслідування за фактом винесення рішення Вознюком про звільнення з колонії колишнього депутата Верховної Ради Віктора Лозінського і виявила, що це не перше аналогічне рішення цього судді.

"Хочу вас повідомити, що нами вже встановлено, що це не перший факт такого звільнення засуджених до тривалого терміну ув'язнення. Ми зрештою на сьогодні володіємо (інформацією) про два такі випадки, коли цей самий суддя, за такою самою формою або таким самим чином, звільняв від відбування покарання ще двох засуджених до позбавлення волі за вчинення умисного вбивства", - повідомив Баганець.

Він зазначив, що слідчі Генпрокуратури вже допитали Вознюка і готуються повідомити про підозру.

Також слідчі допитали співробітників Державної пенітенціарної служби та експертів Державного бюро судово-медичних експертиз.

Генпрокуратура перевіряє дії прокурорів, які представляють сторону державного обвинувачення в судових розглядах, за підсумком яких були достроково звільнені засуджені.

Нагадаємо, 4 червня Бориспільський міськрайонний суд прийняв рішення достроково звільнити Лозінського з-під варти за станом здоров'я, і 11 червня засуджений вийшов на свободу.

12 червня правоохоронці затримали Лозінського біля Білої Церкви Київської області і доставили назад у колонію.

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти судді, який звільнив засудженого, і проти співробітників Пенітенціарної служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram