ГоловнаПолітика

Рада надала переселенцям з Криму право вчитися на бюджеті

Громадяни України, які проживають в Криму, також зможуть отримати освіту безкоштовно

Рада надала переселенцям з Криму право вчитися на бюджеті
Фото: Степан Івахів

Верховна Рада внесла зміни до закону "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", які стосуються реєстрації переселенців і надання їм права на освіту за рахунок бюджету.

За проект закону № 4931 проголосували 233 депутатів.

Законом встановлюється, що за зверненням громадян, які проживають на тимчасово окупованій території або переселилися з неї, за місцем їх перебування оформляються і видаються довідки, що підтверджують місце їх перебування. Такі довідки видаються громадянам в день звернення на підставі паспорта громадянина України або іншого документа, до якого вносяться відомості про реєстрацію місця проживання, і на підставі письмової заяви, в якій вказується адреса, за якою громадянину може бути вручена офіційна кореспонденція.

Закон також містить норму, згідно з якою громадяни України, які проживають на окупованій території або переселилися з неї, мають право на отримання або продовження здобуття певного освітнього рівня на території інших регіонів України за рахунок коштів державного бюджету з наданням місць у гуртожитках на час навчання.

Нагадаємо, закон "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" був прийнятий парламентом 15 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram