ГоловнаПолітика

Гройсман: "косметичні" реформи не можна застосовувати для України

За словами віце-прем'єра, швидко провести реформи не вдасться

Гройсман: "косметичні" реформи не можна застосовувати для України
Фото: Макс Левин

Децентралізація влади потребує глибинного аналізу ситуації в Україні, який не може бути поспішним. "Косметичні" реформи для України не можна застосовувати.

Таку думку висловив віце-прем'єр міністр з регіональної політики, екс-міський голова Вінниці Володимир Гройсман на ІV Національному експертному форумі "Від революції до нової країни", який організував Інститут Горшеніна.

"Є два ризики насправді - це заговорити і підготувати таку реформу, яка буде лише косметичною. Я противник обох речей. Ми маємо неусвідомлену систему. Сьогодні немає жодної людини в країні, яка може пояснити, що і чим у нашому законодавстві врегульовано", - зазначив Гройсман.

За його словами, в Конституції має бути принцип субсидування, розподілу доходів. Віце-прем'єр також наголосив, що слід прийняти низку законодавчих актів, зокрема: закон про місцеве самоврядування, новий Бюджетний кодекс.

Гройсман зазначив, що глибинний підхід до реформування державного управління потребує глибинного аналізу, який не можна проводити поспіхом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram