ГоловнаПолітика

Україна неефективно витратила кошти, які ЄС раніше давав на захист кордону, - Томбінський

Посол вважає, що в ЄС зараз посткризовий настрій

Україна неефективно витратила кошти, які ЄС раніше давав на захист кордону, - Томбінський
Фото: Макс Левин

Україна неефективно використала десятки мільйонів євро, які Європейський Союз раніше давав їй для зміцнення державного кордону.

Про це заявив посол ЄС в Україні Ян Томбінський на ІV Національному експертному форумі "Від революції до нової країни", організованому Інститутом Горшеніна.

"Щодо кордону з Росією. Ми як ЄС надали десятки мільйонів євро, щоб допомогти українським прикордонникам. Що ми зараз отримуємо: українські прикордонники просять грошей, щоб купити все. А куди ж поділися ті гроші, які давав ЄС? Україні потрібно розібратися з корупцією, з прозорістю. Адже раніше ці кошти використовували неефективно", - зазначив посол.

Томбінський зазначив - ЄС бачить, що робить Росія: "Це примушує західні країни, ЄС, переглянути відносини з Росією. У нас будуть нові засоби впливу на відносини з Росією".

Посол ЄС також поділяє думку про недостатність комунікацій для вирішення ситуації в Україні. "Ми повинні думати про те, що означають рішення насправді, до яких дій ми повинні вдаватися", - зазначив Томбінський.

При цьому він не поділяє суджень, що ЄС перебуває в кризі: "У ЄС зараз посткризовий настрій після однієї з найстрашніших криз, що була кілька років тому. Але ЄС не відповість на питання України сьогодні, тому що Україна повинна виконати свої зобов'язання".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram